Usko ja uskonto

KIRJEET ARKKIPIISPALLE
Kirjeet johtivat kahden vuoden lämminhenkiseen, avoimeen ja innostavaan yhteistyöhön.

KIRKON SUUNTA 2000
Kirkko laati itselleen 1990-luvun alkupuolella suunnitelman 2000, johon pyydettiin kannanottoa. Nämä palautteet lähetettiin 1994.

KIRKON VIESTINTÄOHJELMA
Kirkko laati itselleen 1990-luvun alkupuolella suunnitelman 2000 ja sitä tukevan viestintäohjelman, johon pyydettiin kannanottoa. Nämä palautteet lähetettiin 1994.

NOKIAN TAPAUS
Kummallekin osapuolelle 27.12.2000 lähetetty kirje koskien Nokian tapausta, jossa tilaisuuksien hurmoksellinen toteuttaminen on osittain ristiriidassa virallisen kirkon käsitysten kanssa.

NYKYIHMINEN, KIRKKO JA TOTUUDET
Kirkko on organisaatio, jolla on oma tehtävänsä. Voiko kirkko toimia ja tarjota oppejaan kuten ennenkin? Viesti menee paremmin perille tasavertaisesti keskustelemalla kuin tuomitsemalla ja ylhäältä alas julistamalla. Mitä on totuus?

PALAUTE KOMMUNIKOIVAAN KIRKKOON
Kirkon tiedotuskeskus julkaisi tämän suunnitelman 1994, johon se pyysi palautetta.

TARPEET JA RYHMÄTYÖSKENTELY
Kirkolle vuonna 1994 rakennettu työkalu, jonka avulla voidaan kartoittaa seurakunnissa jäsenten tarpeita, ja aktivoida ihmiset ryhmätyöskentelyyn ja toistensa auttamiseen.

VARJOSTA AURINGON LÄMPÖÖN
Kirjoitus suomalaisesta uskontokulttuurista, jossa voisi olla enemmän lämpöä ja koskettavuutta, joka voisi tarjota nuorille vahvempia juuria.

VISIO JA ARVOT
Palautteita kirkon viestintästrategiaan 1995.

RAPORTTI VALMENNUKSESTA

Seurakunnan ilmapiiri oli erittäin huono ja asiaa oli tutkittu monen vuoden aikana. Juuri mikään ei ollut muuttunut. Sitten tilattiin koko henkilöstön valmennus, jossa kehittämistä pohdittiin yhdessä kaikkien kanssa. Raportti on ulkopuolisen asiantuntijan yhteenveto kokonaistilanteesta.

Takaisin artikkeleihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *