Luulot / faktat

LinkedInissä keskustellaan luuloista ja faktoista.

Oma kommentti.

Luulemiset ja asioiden nopeat tulkinnat ovat inhimmillisiä. Niitä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Sen kanssa on vain elettävä. Valitettavasti luulemiset ovat lisääntynyt. Syyksi tarjotaan infoähkyä, kiirettä ja monen asian tekemistä yhtaikaa. Jos laitan yhteen sähköpostiin kolme asiaa ja jopa numeroin ne erikseen, saan useimmiten vastauksen korkeintaan kahteen. Olen oppinut, että kun esittää vain yhden asian / sähköposti ja vielä kirjoitettuna mahdollisimman lyhesti, niin viestintä toimii.

Sekavan viestinnän selvittäminen tarjoaa paljon puuhastelua. Ihminen kokee olevansa tärkeä ja tehokas. Mutta helpommallakin pääsee, kun keskittyy yhteen asiaan ja tekee sen kerralla kuntoon. Mitä enemmän on tietoa ja mahdollisuuksia, sitä tärkeämmäksi tulee terve järki ja tavoitteellisuus – siis se, että viestinnässäkin miettii mitä haluan sanoa tai mitä toinen haluaa kertoa.

Toisaalta subjektiiviset tulkinnat synnyttävät ajatuksen vaihtoa, joka voi tuottaa jotain uutta ja uusia näkökulmia. Rakastan intohimoisia keskusteluja, joissa saa heittäytyä täysillä väittelemään omien luulojensa tai uskomustensa pohjalta. Mutta kun väittely ei ole kuulunut kulttuurimme, loukkaannutaan liian helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *