Tavoitteiden asettelu

Myynnin Etsijät -ryhmässä keskustellaan tavoitteiden uudelleen asettamisesta, kun ne ovat epäreaalisia.

Oma kommentti

Perinteinen ja väärä usko monissa yrityksissä on ollut ja joissakin on edelleen, että kun tavoitteet asetetaan liian korkealle, henkilöstö yrittää parastaan. Poikkeustapauksissa näin voi tapahtua.

Liian suuri tavoite ei käynnistä sisäisiä voimavaroja, vaan turhauttaa, kun ihminen tietää, ettei sitä voi saavuttaa. Sama koskee liian alhaista tavoitetta. Sekään ei sytytä. Tavoitteen pitää olla reaalinen ja uskottava – ja mielellään yhdessä asetettu. Silloin ihminen yrittää parastaan. Hän haluaa onnistua ja myös näyttää sen toisille. Muuttuvissa tilanteissa saavutetaan olosuhteisiin nähden parhaat tulokset, kun tavoitteet arvioidaan uudestaan henkilöstön kanssa.

Joskus tilanne saattaa tuntua toivottomalta, kun tavoitteet ovat niin korkealla. Silloin on hyvä ratkaisu purkaa kokonaistavoite palasiksi ja tehdä yksi kerrallaan. Pienikin onnistuminen tuntuu hyvälle ja lisää motivaatiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *