Ilmainen tieto

LinkedInissä keskustellaan arvojen muutoksista; miten tieto on ilmaista. Kommenttini:

Alf Rehn sanoo: ”Osa tiedoistasi vanhenee juuri nyt, kun luet tätä. Vielä suurempi osa vanhoista tiedoistasi on hyödytöntä. Tieto ei ole raakaöljyn kaltainen luonnonvara, vaan tomaattien kaltainen tuoretuote. Se on aina vaarassa vanhentua ja luovuuden lämpöaalto voi nopeuttaa pilaantumista.

Jos kuvittelet, että jokin kymmenen vuotta sitten 
oppimasi tieto auttaa sinua nykypäivänä, yrität 
puolustautua tykistökeskitystä vastaan kasaamalla 
eteesi suojamuuria vihanneksista.

Tieto ei ole pahasta, mutta vakiintunut käsitys 
tiedosta voi olla haitallinen. Tiedosta tulee ongelma, kun se otetaan liian vakavasti ja sitä pidetään muuttumattomana totuutena. Sitä se ei ole. Tieto muuttuu, vanhenee ja liikkuu vapaasti tuulien mukaan. Meidän tehtävämme on seurata sen lentoa ja outoa liikettä. Emme saa tehdä tiedosta uskontoa.”

Linkissä on paljon ilmaista tietoa. Käytä hyväksi. Jaa eteenpäin.

Työkalut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *