Voiko aikaa hallita?

kysytään LinkedInissä. Kommenttini:

Aikaa ei voi hallita – kellolla mitattuna sitä on kaikilla yhtä paljon. Mutta suhtautuminen aikaan ja energiankäyttöön voi ”hallita”. Aika on rajallinen voimavara. Henkinen energia eli suorittamiskyky on eri asia. Ihmisen tärkeimmät energian lähteet ovat keho, ajattelu, tunteet ja mielekkyys.

Itsetutkiskelun kautta ihminen voi muuttaa merkittävästi elämänsä sisältöä ja laatua ja mm: saada enemmän aikaa rennommin, paremmalla luovuudella ratkaista ongelmat nopeammin ja oikealla keskittymisellä suoriutua tehtävistään paremmin. Itsetutkiskelun avulla oman elämän ja työn tarkoitus näkyy selkeämmin, jolloin ”harha-askeleet” vähenevät. Henkisesti tasapainoinen ihminen heijastaa hyvää oloa myös ympäristöönsä ja saa muutkin työskentelmään rennommin. Kiire ja stressi poistuvat.

Tämän seurauksena aikaa on entistä enemmän, jolloin voi ottaa rauhallisesti ja rentoutua. Toisaalta, jotta voi saavuttaa tämän tilan, tarvitaan aikaa rentoutumiseen. Kiinalainen sananlasku: ”Monet ihmiset valittavat miten aika jatkuvasti loppuu kesken. Hassua! Sitähän tulee lisää koko ajan.”

Tutustu linkkeihin. Ehkä saat uutta mietittävää.
http://www.spiik.fi/wp/?page_id=40 (KATSO kohta ”sisäinen virtalähde – powerpoint”)
http://www.spiik.fi/tyokalut/hallitse_energiasi.pdf
http://www.spiik.fi/tyokalut/ajanha.pdf
http://www.spiik.fi/wp/wp-content/tiedostot/2013/03/Aikaoptimisti.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *