Persoonallisuustestit

LinkedInissä on kysymys: ”Millainen on hyvä ja millainen huono testi?”

Kommenttini.

On hyviä ja huonoja testejä. Kaikki tuovat aina jotain esiin. Vaarallisimpia ovat ne, jotka kertovat minkälainen ihminen on, koska pelkästään testien perusteella ei voi rekrytoida ihmisiä. Tärkein tekijä on tulosten tulkinta, sillä persoonallisuutta ei voi mitata. Eihän sille ole edes olemassa yhteistä käsitystä maailmassa.

Tulokset ovat suuntaa antavia, joiden ”totuudenmukaisuutta” arvioidaan keskustelemalla testattavan kanssa. Tässä osa-aluessa on eniten puutteita ja eniten pitää varoa ns. ”kirjanoppineita”, jotka ovat aivopesseet itsensä uskomalla liikaa omiin testeihin.

Testaajan tärkeimmät ominaisuudet ovat itsensä rehellinen tunteminen (tunne itsesi – tunne muut), aito vuorovaikutustaito ilman ”oikeassa olevaa” ammattiroolia ja rohkeus kyseenalaistaa omat käsityksensä. Taustalta pitää myös löytyä hyvä itseluottamus, johon liittyy ymmärrys, että en ehkä tiedä ja osaa kaikkea.

Kokeile http://www.egoswot.com

Katso tuloksia http://www.spiik.fi/wp/?page_id=2109

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *