Johtajan arvo ja merkitys

Keskustelua aiheesta

Oma kommenttini

Jos johtajan merkitys näkyy jopa päivittäin / lyhyelle aikajänteellä, tekee hän todennäköisesti vääriä töitä. Todellisella johtajalla on katse tulevaisuudessa ja mahdollisuuksissa. Suurin osa valinnoista ja päätöksistä perustuvat yrityksen tai organisaation pitkän tähtäimen menestymiseen. Hänen tulee olla suunnan näyttäjä ja toimia esimerkkinä avoimesta vuorovaikutuksesta, hyvästä yhteistyöstä, rehdistä toiminnasta ja vastuullisuudesta.

Käytännön tasolla on paljon esimerkkejä, että työt hoituvat paremmin, kun esimies on poissa. Esimies on silloin keskittynyt vääriin asioihin eli niihin, jotka johdettavat pystyvät hoitamaan itse. Esimiehenkin ajattelun aikajänteen pitää olla kauempana tulevaisuudessa kuin johdettavien. Hänen tehtävänsä on hankkia tietoa ja luoda olosuhteet, joissa tekijät pystyvät keskittymään omaan työhönsä täysipainoisesti. Esimies antaa ihmisille ja työryhmille mahdollisuuden toimia itseohjautuvasti. Hän ei kuitenkaan poistu näyttämöltä ja jätä ihmisiä oman onnensa nojaa. Hän on tavoitettavissa ja tapaa johdettavia sekä säännöllisesti että tilannekohtaisesti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *