Persoonallisuus

Suomalainen finanssiteknologiayritys kehittää menetelmää, jossa ihmisen persoonallisuus saadaan (perustuen DISC profilointiin) arvioitua tarkasti muutamalla kysymyksellä (8 kpl).

Kommenttini

Asiantuntijoiden mukaan maailmassa on 50 – 100 eri määritelmää sanalle persoonallisuus. Miten sellaista voidaan mitata, josta ei ole yhtenäistä käsitystä? Lisäksi persoonallisuus on osa arvoja, tarpeita ja asenteita, joita myöskään ei voida mitata absoluuttisen tarkasti. Kaikki ovat myös tekemisissä muuttuvien tunteiden kanssa.

Olen tehnyt Disc testin muutamia kertoja ja noin 60 % se osuu oikeaan ominaisuuksien kohdalla, jotka ovat lähes samoja kaikilla ihmisillä. Noin 30 % tulos on joka kerran mennyt pieleen, kun olen arvioinut tulosta itse ja pyytänyt minut hyvin tuntevia ihmisiä myös arvioimaan sitä. Testi ei esim. tunnista ihmistä, joka on sekä hallitseva että mukautuva; ei myöskään ihmistä joka on sekä ihmiskeskeinen että asiakeskeinen.

Disc toimii hyvin kunhan siihen uskoo sokeasti – mutta mistään totuudesta ei ole kysymys. Suuntaa antavana tuloksena, jonka perusteella ihmisiä opastetaan pohtimaan itseään, toimivat hyvin lähes kaikki varteenotettavat testit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *