HR ja henkilöjohtaminen

LinkedInin kirjoitus ”Toimitusjohtajan päässä tärähti, kun väitti että HR kuolee seuraavan 10 vuoden aikana.”

Kommenttini

Yritykset eivät kuole työntekijöiden tekemiseen tai tekemättä jättämiseen. Ne kuolevat huonoon johtamiseen, joka ei ymmärrä mitkä yrityksen todelliset resurssit ovat.

Clarence Francis: ”Voit ostaa ihmiseltä aikaa, fyysistä läsnäoloa, tietyn määrän ammattitaitoa, aivo- ja lihastoimintaa. Mutta et voi ostaa motivaatiota ja innostumista, luovuutta ja kehityshalua, uskollisuutta ja sitoutumista.Ne sinun on ansaittava.”

Huonoina aikoina ihmiset sietävät huonoakin johtamista ja pysyvät työpaikoillaan saadakseen ”leivän pöydälleen”. Hyvinä aikoina ne hakeutuvat muualla ja tärähtäneille johtajille jää porukka, joka ei saa muualta töitä.

Itse HR:n rooli ja vastuut voivat muuttua ja muokkaantua, kuten muutkin toiminnot organisaatioissa. Mutta HR:n vastuualue ja pyrkimykset eivät katoa. Miten paljon HR pystyy delegoimaan tavoitteitaan johtajuuteen ja toimintatapoihin on suuri kysymysmerkki. Elämme kovassa maailmassa kovin arvojen keskellä. Käsitykseni mukaan HR ei katoa. Konsultoiva ja avustava rooli tulee edelleen olemaan vahva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *