ASSISTENTIT

LinkedInissä keskustellaan assistenttien vaikutusvallasta

Kommenttini

Taija. Erinomaisia ajatuksia. Valitettavasti joidenkin vanhempien johtajan takaraivossa on edelleen mielikuva ”sihteeristä, joka keittää kahvit ja kopioi papereita”. Seminaarissa oli suuren yrityksen henkilöstöjohtaja (12 v alalla) ja hänen assistenttinsa (3 v), joiden tehtävät olisin vaihtanut keskenään. Johtaja oli diplomaattinen lepsu keskustelija, kun assistentti teki teräviä huomioita, etsi asioitten ytimen, toimi määrätietoinen ja tunsi HR:n tehtävät ja alan paremmin kuin johtaja.

Assistenttien ei aina pidä odottaa, että heidät huomataan, vaan on ”myytävä itsensä” ja otettavaa kantaa menossa oleviin asioihin. Lisäksi kannattaa tehdä selkeitä ehdotuksia jostain kokonaisuudesta ja pyytää siihen valtuudet. Ehkä mainitsemasi Lena on tehnyt juuri näin.

Assistenteissa on paljon potentiaalia ja he ovat yleensä oppineet taitaviksi vaikuttajiksi, koska heiltä puuttuu ns. muodollista arvovaltaa, jonka esim. esimiesasema antaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *